vrijdag 17 augustus 2012

België en op de goede weg zitten....



Eerst even een mededeling van huishoudelijke aard ;-)
Ik lees jullie blog reacties en Facebook berichten allemaal en met heel veel plezier. Vanwege de hoge internetkosten, het ontbreken van Wifi -plekken en het sparen van mijn accu, kan ik er momenteel niet op reageren. Maar weet dat ik alles lees, ze doen me erg goed en helpen mij zeker ook door de dipmomenten heen!!

Het is nu vrijdagmiddag en ik zit in Wodecq, vlakbij Lessines, op een biologische camping met winkel, dat laatste is erg fijn, want het is, als je met de fiets bent, in the middle of nowhere.

Na mijn vorige blog, dinsdag, heb ik woensdag en de dagen daarna prachtig door België gefietst! Schitterend gebied hoor, bij ulvenhout de grens over dan via Malle, Lier naar Mechelen naar Aalst naar deze plek. Krijg zo wel even een ander stukje belgie te zien dan wanneer je er met de auto doorheen rijdt! Morgen fiets ik la douche France in.
Het is enorm warm, tussen de 30 en 35 graden, probeer het dus vooral rustig aan te doen, en veel te drinken.

Langzaamaan begin ik in mijn ritme te komen. 's ochtends opstaan, ontbijten, tentje opruimen en op pad, koffie onderweg, lunch lekker langs de kant vd weg en eind vd middag weer een slaapplek zoeken. En langzamerhand merk ik ook dat ik met een bijzondere reis bezig ben.

Met een slaapplek zoeken merk ik dat ik iedere dag op de proef word gesteld: de weg kwijt raken, locatie die in het boekje staat bestaat niet etc..... In Lier heeft de VVV vrouw nog van alles voor me afgebeld, maar het enige dat ze had was een hotel voor 125 euro, tsja dat is mijn halve weekbudget ;-)
Maar goed, iedere keer toch ook weer gelukt, geeft vertrouwen.

Bijgaand twee foto's van de afgelopen dagen: België op en top, maar heb niet kunnen ontdekken hoe dat nu zat met links en rechts...
En onderweg dan eindelijk ook een santiago teken!

Overigens nog steeds heel veel leuke ontmoetingen, ik word letterlijk soms met open armen ontvangen, krijg een gratis drankje omdat "ge helemaal naar santiago gaat fietsen" , de man bleek zelf 2x te hebben gefietst en 1x gelopen. Volgens hem ben ik met een reis bezig die ik mijn hele leven niet meer zal vergeten.
Vandaag fietste een Belg een tijdje met me mee, erg leuk, maar had wel en beetje een hoog tempo .. Dus toen zei ik dat nu toch echt weer een foto moest maken, dat hielp!
De combi fietsen en fotograferen vraagt nog wat aandacht trouwens.
Binnenkort zal ik er weer wat fotos uploaden, want dat wil ik toch echt doen als ik Wifi heb.

Morgen dus la douce France , op naar paris!!

En omdat zeker mijn zus Saskia graag mijn dagafstanden wil weten, hihi , hier komen ze:
Maandag 59 km
Dinsdag 82km
Woensdag 89 km
Donderdag 49 km
Vrijdag 55 km