dinsdag 25 september 2012

Espana!

Wat HEERLIJK om weer in Spanje te zijn!! Het is en blijft mijn favoriete land, ver verheven boven de rest. De taal, de cultuur, de architectuur, de mensen, het eten en zelfs het lawaai.... werkelijk alles bevalt me hier! Voor de zoveelste (14e) keer voelt het als thuiskomen.
Ja dat eten ook...en dan zitten we op dit moment ook nog in het culinaire hart van Spanje: San Sebastian.

Maar eerst even terug naar Bilbao met, natuurlijk, het Guggenheim museum. Zowel buiten als binnen van een ongekende architectonische schoonheid. En ook nog 2 indrukwekkende exposities daar gezien: Richard Serra en David Hockney.
En voor de rest eigenlijk niet meer gedaan dan wat eten en drinken en door de stad lopen, zoals de meeste Spanjaarden (lijken) te doen.

En dan: op naar San Sebastian, ons oorspronkelijke fiets- en loop- einddoel.
Heerlijke stad, aan een prachtige baai. Ook hier doen we niet veel anders dan lopen, eten en drinken. En ook hier lijkt iedereen dat te doen.
Zoals gezegd, een waar culinair walhalla !! Stad met 3 restaurants met 3 michelinsterren, 1 restaurant met 2 sterren en 6 restaurants met 1 ster. Do I have to say more?
En je denkt lekkere en goeie tapas te hebben gegeten in Spanje, maar dan kom je in San Sebastian ....... Werkelijk ongekend hier.

Kortom: het goeie Spaanse leven hier!

Maar ja, morgen verlaten we dit heerlijke land voor de (voor)laatste etappe van deze PRACHTIGE 7 weken. Parijs!! Ook heerlijk natuurlijk.....
Met als afronding - kan het mooier - naar het optreden vrijdagavond van Leonard Cohen in Olympia. Kijk er enorm naar uit!

Zaterdag dan echt de laatste etappe: de Thalys naar huis.

Hieronder wat foto's van de Spaanse steden, meer foto's, ook nog van zuidfrankrijk, op 'fietsreisinbeeld'(zie het menu hierboven)