donderdag 6 september 2012

Over zere benen, een lastige beslissing en de trein .....

Na ruim 1450 km is het dan zover: de benen willen even niet wat het hoofd graag wil......namelijk doorfietsen. Het hing al een paar dagen in de lucht, maar gister was het dan zover, over en uit. Na 48 km in Brive gestopt.

Eerst even terug naar begin deze week:
Maandag weer een prachtige tocht ! Wat een genot toch om al dagen door zo'n prachtig landschap te fietsen.
Wel weer een zware dag qua klimmetjes maar het ging.
Eind vd dag: camping dicht, gite pelerin dicht, dus toch doorfietsen naar St. Leonard de Noblat. 72 km , gite gevonden, Frans echtpaar aangetroffen en bij de pizzeria vertelden ze dat er nog een Nederlandse was gearriveerd.
En Emile Roemer haalt het Franse nieuws......het moet niet gekker worden !!
Wel frappant: in mijn vorige blog "klaag" ik nog over de eenzame avonden. En prompt beland ik in een gite met een heel aardig Frans echtpaar en een Nederlandse wandelaarster. Gezellig :-)

De volgende dag heel veel klimmen en voor mijn gevoel weinig dalen, maar dat zal suggestie zijn. Moe, maar voldaan, in Uzerche hotel gevonden (camping lag pas na een forse klim en lange afdaling en dat trok ik toen al niet meer)
En wederom weer een prachtige tocht!

En dan woensdag:
Direct een forse klim het dorp uit en dan wil het eigenlijk al echt niet meer, benen doen erg zeer. De meest eenvoudige hellingen worden al een probleem.
Hotel in Brive, erg slecht hotel, maar a la. En 3e verdieping zonder lift, lekker dan, ik kom de trap bijna niet meer op.....
Dus rustdag donderdag. Ter voorbereiding op het vervolg neem ik de route voor de komende dagen door en lees dat het zwaarste gedeelte van de hele reis nu gaat komen, 120 zware km's. Ai....... Het ene klimmetje na het andere van 10%.....
Poeh, na wikken en wegen, wat is dit lastig !! besloten om de trein naar Cahors te nemen. En inmiddels voelt het ook goed om het zo te doen.

Het stel fietsers dat ik in Nevers sprak had ook een stuk met de trein gedaan en fietsen 7 dagen waarna ze 2 dagen rust nemen. Klinkt me opeens zo verstandig in de oren :-)

Vandaag (donderdag) heerlijk niks doen en wat slenteren door Brive. Een cafe met een pain au chocolat ( die hier weer vertrouwd chocolatine heten) , wat zijn die toch lekker!! En verder een erg leuke stad. Vlak voor de Eglise St. Martin zijn archeologen bezig met opgravingen, indrukwekkend. Heb voor Rob wat foto's gemaakt.
En ik heb Wifi hier dus een aantal nieuwe foto's staan weer op de site!

Morgen naar Cahors, en dan zaterdag weer verder fietsen!