donderdag 30 augustus 2012

Rustdag

Het is dan eindelijk gelukt: mijn 18e reisdag is een rustdag geworden, in Nevers. Heerlijk, daar waren mijn fiets en ik ernstig aan toe ;-)

Het wordt een uitgebreide blog, want wat kan er veel gebeuren in een paar dagen.

Eerst Orléans bezocht, mooie stad, mooie kathedraal. Heerlijk een middagen rondgewandeld en ook een beetje niks gedaan.
Mijn eerste routeboek ( vd 3) kan onder in de tas, want ik kon beginnen aan deel 2 de loireroute van Orléans naar Nevers.

Even een paar dagen redelijk vlak rijden, ook weer even fijn. Prachtige tocht 3 dagen langs de Loire. En 3 x met tentje aan de Loire gestaan.
De 2e dag geëindigd in Sancerre; onderweg begon ik me toch wat zorgen te maken, want ik zag maar geen wijnranken!! Het is goed gekomen zoals onderstaande foto's laten zien :-) dus mezelf 's avonds lekker getrakteerd op een (half) flesje Sancerre. HEERLIJK!!

En dan nu in Nevers. Maar eerst nog een "avontuur" gister onderweg.....
Ik raakte de weg kwijt, een man op de fiets fietste mij eerst voorbij, keerde toen om en vroeg: perdu?? Mais oui.... Nou, hij keek op mijn kaart en bood aan mij terug te brengen naar de route. 'Wat aardig' was natuurlijk het eerste en enige wat ik dacht. Hij wachtte steeds of ik volgde en opeens was ie weg. Prima want ik zat weer op de route, langs een kanaal, waar het heel stil en verlaten was. Zit diezelfde man daar op een bankje, broek naar beneden, enfin de rest kunnen jullie zelf wel invullen. Bonjour, zegt ie vrolijk...... Uhhhhh nou ik ben snel doorgefietst op zoek naar de bewoonde wereld..... Voelde me niet helemaal meer op mijn gemak, straks komt ie me achterna en hij fietst veeeeel sneller dan ik. Pioehhh.....

Ik heb gelukkig ook positieve ervaringen met mannen hier, haha, want een dag eerder heel leuk met een Canadees staan praten, ook fietser. Kwam mij de volgende ochtend nog een bon camino wensen!

En dan nu in Nevers. De moeite waard! Vanmiddag Espace Bernadette bezocht. Zeer zeer de moeite waard!! Indrukwekkend. En de mooiste kapel die ik tot nu toe ooit heb gezien. Bernadette is een heilige binnen de congregatie van de zusters van barmhartigheid. Serene rust daar, de ingetogenheid en schoonheid van de kapel en het verhaal rondom Bernadette hebben diepe indruk op me gemaakt.

Morgen dan beginnen aan deel 3 Nevers - San Sebastian. Boekje 2 kan dus ook onder in de tas.
Qua kilometers ben ik halverwege, 1050 staan er nu op de teller.
Alhoewel er al veel (met mij) is gebeurd de afgelopen weken, voelt het of ik nu een nieuwe fase in ga. Zit nu midden in Frankrijk, letterlijk en figuurlijk, en midden in mijn reis. Ik kijk uit naar het vervolg, wat het me gaat brengen, wie en wat ik ga tegenkomen.

Vind het heerlijk jullie reacties te lezen, af en toe mails, of jullie sms/whatsapp te ontvangen en zelfs heel af en toe live contact. Eergister even met Anne ( van Haga) en Marion via FaceTime gesproken. Lang leve Wifi !
Met Truus wil dat maar niet lukken want of ik heb Wifi of zij, maar zelden tegelijk...... Dus veel via de whatsapp met haar.

Liefs!! En tot de volgende keer!