maandag 20 augustus 2012

En France!


De eerste week (+ 1 dag) zit er op! En ik zit inmiddels in Frankrijk.
Vanmiddag 10 km onder St. Quentin geƫindigd. Eindelijk iets minder heet, zelfs een buitje onderweg gehad. Heerlijk!
Ik rij door heel erg verlaten dorpjes (dus geen koffie!!!) en een prachtig Frans platteland met uitgestrekte graanvelden. En spreek heel veel aardige mensen!

Vanaf het moment dat ik Frankrijk inreed begonnen ook de klimmetjes en bijbehorende afdalingen. In combinatie met temperatuur, 35 graden, en 20 kilo bagage een hele klus..... Dus de dagafstanden maar wat aangepast.
En ook mijn eigen filosofie van de heuvel wisselt:
Van "oh jee een afdaling, dus straks weer klimmen" tot "ok dan zo'n klimmetje, straks weer lekker afdalen" :-)

Met mij gaat het goed, merk nu al dat zo'n reis iets met je doet, of je nu wil of niet. Dus ook mentaal wat "klimmen en dalen" de afgelopen dagen.
Met dank aan Truus en Marion voor de steun op afstand!!

Gister mij erg verheugd op een overnachting in een prachtig pelgrimshuis in Cambrai, na een uur wachten (17 uur open) bleken ze gesloten te zijn: sorry we are closed.... Alternatief hadden ze niet, niet echt de pelgrimsgedachte. Dus toch maar de camping, stond ik naast een veld waar vuurwerk werd afgestoken..... Alsof de wereld verging, echt nog nooit zulk zwaar vuurwerk mee gemaakt.... Arme hondjes in de omgeving....
Sta nu op een hele leuke camping bi vismeertje, veel Engelsen. En nog nooit eerder gezien: een vrouw voor de caravan achter de naaimachine!!! Je kan het maar bij je hebben, hihi

En vandaag dan toch gevallen, en het ging zo goed..... Niets ernstigs, elleboog geschaafd. Even niet opletten en tsja je zat toch vast in de klikpedalen :-)

Bijgaand 2 foto's: een van mijn pelgrimspas en een van onderweg, gister op weg naar cambrai.

Nog een paar dagen dan fiets ik Parijs binnen! Ben zo benieuwd hoe dat is.
Wordt vervolgd!